Greenbizz – Brussels

Incubatieruimte en productieateliers voor duurzame starters

Greenbizz is een incubator voor startups in de gemeente Laken te Brussel, die ontworpen werd om kantoren, vergaderzalen, coworking-ruimten en ook productie-ateliers ter beschikking te stellen van de diverse geïncubeerde bedrijven.

Het gebouw is een nieuwbouw waarbij het accent gelegd werd op het gebruik van materialen met een lage milieu-impact en omkeerbare bouwsystemen. Zo bestaat de structuur van het gebouw uit hout en werd de binnenindeling voorzien om omkeerbaar te zijn.

Invoering van het project in de tool heeft een score E+ opgeleverd. De meeste punten werden toegekend aan het deel gewijd aan de aanpasbaarheid en de flexibiliteit van het gebouw, terwijl een kleiner deel van de punten toegekend werd aan de materialen.

Daarna werd een tweede versie van het project ingevoerd, waarbij in het bijzonder betere keuzes gemaakt werden voor de gebruikte materialen, de toegankelijkheid van de technieken en het beheer van het project en de gegevens verbeterd werden. Op die manier kon de score E+ verhoogd worden tot B+.